Kycklingfilé med pasta å italienskpastasås ala Jessica

mat


lite mer än en portion (enligt mina portions storlekar)

Du behöver:

En kycklingfilé (tinad)
kycklingbuljong (en halv räckte för mig)
pasta av valfritt slag (jag hade bandspagetti med vonang kanter) =)
färskatomater (alltså inte sådana som finns på burk)
olja (gärna olive)
balsamvinäger (det finns i alla italienska rätter typ)
thai sweet chili sås (lagom mkt)

å så lite kryddor:

salt å peppar (hallå man har ALLTID salt å peppar i maten)
oregano (massor)
chili
vitlökspulver
basilika (jag hade ingen hemma så det blev ingen sån för mig, men det bli säkert bra med det å)

Gör så här:

Om kycklingen inte är tinad, tina den.
Dela den sedan i valfri storlek, jag rekomenderar att du inte tar för små bitar, blir inte lika bra då.
Lägg sedan kycklingbitarna i en kastrull med vatten, här ska även buljongen i.
Koka sedan kycklingen tills den blir vit å fin rak igenom, (det kommer säkert bildas ett äckligt skum när kycklingen kokas, detta är HELT normalt. Bara att ta bort det med en hålas slev om man vill) kycklingen får absolut INTE vara nå rosa, men det hoppas jag att ni vet. =) Om du är osäker på om kycklingen är klar (eller helt enkelt glömde ta tid 10min?, som jag gjorde) Ta ut den största biten å dela den på mitten, är den vit rak igenom är troligtvis de andra bitarna det å.

Ta fram en till kastrull fyll den med vatten å koka pastan (det vet ni hur man gör så det skriver ajg inte här)

Häll kycklingen i ett durkslag (men det är bra att spara buljongen som bli när man kokar den, för då kan man fixa så kycklingen inte blir så torr) Ta fram en stekpanna häll i lite olja å släng ner kycklingen stek den så den får fin färg, krydda gärna med salt, peppar å oregano (efter smak)
Låt stå på svag värme, men se upp så kycklingen inte blir torr (lättare sagt än gjort) =)

Nu behövs ytterligare en kastrull, i denna ska tomaterna i (de ska ha delats först, tärnade ska de vara), blanda tomaterna med olja å balsamvinäger (lagom mkt ska det vara, försiktig med vinägern för mkt är inte gott) häll i lite thai sweet chili sås, efter smak å tycke. Blanda runt så det blir en fin sörja, krydda med oregano, cili, vitlökspulver, salt å peppar efter smak (jag hade i väldans mkt oregano, för enligt mig akn man inte få för mkt sådant) =)
Låt koka ihop en stund, glöm inte att kolla så kycklingen inte torkar ut i stekpannan.
Smaka av såsen (det är alltid bra att smaka av, det gör dem i alla matlagningsprogram) =)
Jag rädde även av såsen, vet inte om man behöver det, men jag ville det så då gjorde jag det.
Detta gör man genom att blanda mjölk å mjöl i en liten skål eller liknade, å så blandar man ihop det så det inte finns nå klumpar (en bunke med lock är perfekt för detta, då kan man skaka det) sedan häller man bara i det i såsen å rör ihop, väntar tills det kokar upp (bubblar ni vet) =) om det blir för tjockt häll i lite vatten. Rör om å smaka av en gång till, jag hade i ännu lite mer oregano, oregano är gott! :D

Servera gärna med lite gurka, paprika å sallad å nå kallt å gott att dricka, blev juice i mitt fall men jag ska upp till skolan imorgon bitti så nå annat hade inte vart lämpligt! :P hehe

Gott blev det iaf! :D

Nu ska jag gå å kolla på Navy CIS å fortsätta mina förbredelser inför redovisningen på tisdag, har skrivit ungefär 3-4 sidor förhand som man kan ha som stöd anteckningar istället för hela Solaris arbetet :D hehe..men är inte rikigt klar än, å vet inte rikigt hur bra det blir men jag försöker iaf. Hm, kanske skulle man kolla lite i Juridik boken...tål att tänkas på!

Hadé!

Kramar


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det lät gott det där. Ska jag prova nån dag. Gillar ditt exakthet, "lagom mycket" osv, :)

Har du skrivit så mycket förhand. Det är jättemycket det. Jag har inte hunnit skriva nått alls. Men jag har läst det iaf en gång till.

Ses i morgon, Kram Kram

2007-01-07 @ 22:26:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback